De Originele Tricot Draagdoek

sinds 1994

Ontstaan

Mariëtte Loomans en het ontstaan van de Originele Tricot Draagdoek en de Combi-cotti.

Al als kind kwam Mariëtte Loomans in aanraking met gebruiken uit andere culturen. Het dragen van je baby in een draagdoek was voor haar heel gewoon. Na de geboorte van haar eerste dochter was het voor Mariëtte dan ook vanzelfsprekend dat ze haar kindje droeg in een doek. Een mooie gekleurde draagdoek gekregen van haar Indonesische oppasmoeder sierde de jonge moeder. Toen in die tijd (1984) zag je dat nog niet. “Een wandelwagen had ik niet en heerlijk vond ik het om mijn dochter te dragen en trots door de straten te lopen”.
Toen haar derde kindje, ook een dochter, geboren werd was het al veel gewoner je baby in een doek te dragen.

Zij werkte en woonde in de binnenstad van Amsterdam dus ook uit praktische overwegingen droeg ze haar dochter dagelijks. “In die tijd heb ik verschillende draagdoeken en draagsystemen geprobeerd, maar ik miste iets. De stof was niet naar mijn zin of het zat niet lekker of de doek was lastig in gebruik. Een doek knelde bijvoorbeeld bij de schouders”.

Mariëtte ging op zoek naar een goede kwaliteit katoenen stof. Na wat denk-, pluis- en naaiwerk kwam ze tot een ontwerp dat haar goed beviel. Toen mensen haar op straat aanspraken waar ‘haar draagdoek’ te koop was kreeg ze het idee om er meer te maken en die te verkopen. En zo begon het, nu alweer ruim 20 jaar geleden. Tot vandaag de dag worden de Originele Tricot Draagdoek en de Combi-Cotti met succes over de hele wereld verkocht.